Vegán Tárulj!

#fresh #vegan #budapest

"Mit esznek a vegánok?"

2018. május 13. 16:45 - Fehér Nagyezsda

Videószemle

01-what-do-vegans-eat-check-out-these-vegan-breakfast-lunch-and-dinner-ideas_531648340-magdanatka.jpg

Mivel is kezdhetném a vegán-tartalom gyártását, ha sajnos a szobámba vagyok száműzve? Hát persze, hogy az internetek felderítésével! Ezt az igen bájos videót például imádtam. Nem csak azért, mert őszinte, hanem mert természetes is! …mármint a lány előadásmódja. Értitek!

Nem azzal a csodálatosra filterezett vegánvilággal találkozunk benne, mint a külföldi videókban, inkább azzal, hogy is néz ki, ha a magyar szomszédlány úgy dönt, vegán lesz. Ezt a valódiságot pedig nagyon tudom értékelni.

Az igazat megvallva az egyik első dolog, ami nekem a vegán életmód kapcsán eszembe jut, az az, hogy macerás és drága megvalósítani. Ebből a videóból azonban éppen azt láttam, hogy se nem bonyolult a vegán ételek elkészítése, se nem drága. A videó végén bemutatott ebédet például mindenképp szeretném elkészíteni valamikor, mert igencsak megfelel az ízlésemnek, és egy átlagos pénztárcának is.

Tetszett az is, hogy mindig akadt táraság a vegánság megélésében, megvalósításában. Nem, mintha kevesebbnek tartanám magam, amiért egyedül étkezem/főzök, vagy egyedül étkezem egy közösségben egy bizonyos módon – de itt nagyon aranyosnak láttam, hogy mindig akadt barátnő, vagy egy egész baráti kör, akivel főzni és enni lehetett! Úgy gondolom, ha vegánságra adnám a fejem – mondjuk egészségügyi okból, és erről még írni fogunk a továbbiakban! -, nekem egy kicsit nehéz lenne az átállás, de ha mellettem lenne valaki, aki velem együtt vált életmódót, akkor biztosan rózsásabban látnám a dolgokat…

Óriási pirospont jár a már a leadben megjegyzett őszinteség miatt! Hallottuk ugyanis, hogy az a bizonyos vegán burger íztelen volt, a vegán ketchup pedig vizes. Igen hölgyeim és uraim, a vegán ételeket is ugyanúgy el lehet rontani, mint bármilyen más ételt. Ez van, ilyen az élet. Ez még nem vesz el abból, hogy alapvetően egy pozitív hatású étkezési formáról van szó. Meg kell persze hagyni, hogy a vegán ételek túlzott ajnározása – amit tapasztalhatunk manapság –  meg nem  tesz hozzá semmi pluszt az egyébként is szép valósághoz.

A videó egyébként 2016-os és a budapesti Vegan Foodfest kapcsán készült. A következő írásainkban ezzel a témával is foglalkozunk!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vegantarulj.blog.hu/api/trackback/id/tr1713915672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása